<Marjanka's pages

U bent hier: Bachbloesems/ Bachbloesem-katten / tips

Tips

*Tip 1*:

wanneer er iets te gebeuren staat (dierenarts bezoek, oudejaarsavond,) geef je dier vooraf wat alcohol vrije Rescue druppels  en herhaal dit zolang het nodig is. Bij mij is ook een speciale Rescue mix te krijgen voor vuurwerk en onweer angst. 

*Tip 2*:

Voor dieren of voor gebruik rechtsreeks is er Rescue remedy "for kids / for pets" in de handel. Deze is helemaal alcohol vrij!

*Tip 3*:

De rescue zalf is soms te dik om op een groot oppervlakte te gebruiken. Neem dan een flesje bron water en doe hier 8 Rescue druppels en 4 dr. Crab Apple in. Dan heb je dezelfde ingrediënten als in de zalf en kun je (bijv. bij jeuk/huiduitslag) grotere oppervlakten behandelen.

 Bewaar het in de koelkast!

*Tip 4*:

Een karakter-trek wat specifiek bij jouw (ras) kat hoort, kan lastig zijn, maar zal nooit met een Bach remedie kunnen veranderen.  Een kat die steeds met een muis binnen komt, zul je moeten accepteren. Alleen wanneer deze eigenschappen te sterk of te zwak worden is er kans dat er iets uit balans is.

*Tip 5*:

Een makkelijk huisdier krijgt in sommige gevallen minder aandacht...maar.... is het dier wel makkelijk??? Of heeft het besloten om zich er maar bij neer te leggen en is daarbij depressief geworden? Kijk eens of er voldoende tekenen zijn dat je kat nog echt plezier heeft.

*Tip 6*:

Kant en klare middelen worden soms op internet aangeboden voor iedere voorkomende kwaal of probleem.  Soms heb je geluk en zit er precies datgene in waar jouw dier behoefte aan heeft. Maar waarom zou je dat extra risico nemen?
Laat het middel altijd op maat maken voor JOUW kat. Ieder wezen is uniek toch?!

Dat is meestal ook goedkoper ,aangezien dit soort kant en klare flesjes vaak veel duurder zijn en verkocht worden als wondermiddelen. Vaak moet je daarna alsnog verder kijken omdat het uiteindelijk niet voldoende hielp.

JIJ slikt toch ook niet de medicatie van je buurman/vrouw die misschien een heel andere oorzaak heeft met toevallig dezelfde verschijnselen?

*Tip 7*:

Wacht niet te lang met het inschakelen van een goede gedragstherapeut.  Soms is een BACHbloesem niet voldoende, maar kan dan wel heel goed ondersteunen!!!

*Tip 8*:

Kijk eens goed naar het gedrag van je dier. Lees erover zodat je weet wat jouw kat "zegt" tegen jou en tegen andere dieren. kijk hier om wat meer te weten van katten taal

*Tip 9*:

Naast Bach therapie zijn er nog meer aanvullende behandelingen speciaal voor dieren.  Denk eens aan accupunctuur/Reiki/fysiotherapie etc

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 01-02-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.